Указ Президента України «Про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність — здоровий спосіб життя — здорова нація» набрав чинності в лютому 2016 р.

На жаль, у світлі буремних подій цей оздоровчий для нації указ «загубився» в інформаційному просторі. Але варто підкреслити: ним було схвалено титанічну працю громадських організацій, що давно та регулярно оздоровлюють людей через рух. Указ додає наснаги й ще більшого ентузіазму, зокрема нашій Всеукраїнській федерації ходьби, яка має осередки по всіх областях. Останні 10 років наша Федерація безоплатно оздоровлює тисячі людей за методикою, розробленою заслуженим тренером України, лауреатом Національної премії «Спортивна гордість країни-2013» Олександром Шимком.
Про спортивну ефективність Федерації свідчать результати — понад 100 чемпіонів Європи і світу серед ветеранів! Зокрема, більше половини медалей для України на останньому зимовому чемпіонаті Європи 2016 р. серед ветеранів здобули члени нашої Федерації (Іван Пушкін, Микола Панасейко, Лариса Лебедєва, Люся Алексєєва та ін.).
Варто наголосити, що чемпіони — пенсіонери, і спортом раніше не займалися. Усі витрати на поїздки на міжнародні змагання — за свій кошт, без допомоги держави, гімн якої на честь перемог цих ентузіастів лунає у світі, а прапор України майорить на найвищій щоглі змагань!
Разом із тими, хто підтримає нас, ми збільшимо в рази кількість здорових людей і здобудемо ще більше нагород! Саме з цією метою ми створили центр оздоровчого руху на екологічно чистій Полтавщині. На добровільні пожертви членів Федерації ходьби придбали землю з приміщеннями.
Сподіваємося, що держава нас підтримає, а указ Президента все ж таки запрацює!
Не гаючи часу, вже в червні відкриваємо базу оздоровлення «ШимХода» (для дорослих) та табір «Світанок» для школярів. Цього літа плануємо кілька змін, по 16 діб кожна. Це буде інтенсивна школа здоров’я, основана на теоретично обґрунтованій і перевіреній 40-річним досвідом програмі (до слова, у київському підрозділі Федерації — понад 30 кандидатів і докторів наук з різних галузей). Окрім занять з оздоровлення ходьбою за авторською методикою, є факультативи: англійська мова, ази аюрведи, гра на гітарі, танці, театр мініатюр, хоровий спів, купання у річці, походи у ліс, риболовля, навички туризму, різноманітні конкурси тощо.
Нині ми інтенсивно облаштовуємо будівлю і садибу, щоб прийняти всіх бажаючих на літній відпочинок. Конче потрібні будівельні інструменти і матеріали, авто для доставки продуктів харчування, пересувна кухня і начиння, стільці, посуд, спортивний інвентар, спальні мішки, матраци, намети тощо. Просимо всіх небайдужих підтримати наш рух словом і ділом.
Запрошуємо на оздоровлення. Чекаємо на вашу посильну допомогу.
Наші реквізити: ГО Всеукраїнська федерація ходьби Олександра Шимка (реєстр. 
№ 1434520 Мін. юст. України від 19.06.2013 р., Ід. № 38826721 від 24.07.2013 р.).
Р/р № 26007014053140 філія АТ 
«УКРЕКСІМБАНК» в м. Києві МФО 380333
Подробиці на сайті — www. kгоk123. nеt
Телефони: 097 905 88 08; (044) 236 11 93.

 

Поспілкуватися наживо можна щосереди й щонеділі в парку ім. Т. Шевченка, з 10-ї до 12-ї години, під час тренування Федерації (на знімку).

Михайло ВОЛГІН, голова комісії із захисту прав і безпеки пішоходів, член Федерації ходьби.