Понад 30 ворожих обстрілів зафіксували наші військові в зоні АТО. Найгарячіше на донецькому напрямку. З мінометів бойовики гатили неподалік Авдіївки. Опорні пункти ЗСУ біля Славного й Красногорівки атакували з бойових машин піхоти і танкового гранатомета. Неспокійно було й на інших напрямках.
«За добу у нас зафіксовано всього три обстріли, із них один — це бойове зіткнення. Противник підходив впритул до наших позицій і відкривав вогонь із стрілецької зброї. Крім того, захисників авдіївської промзони майже дві з половиною години обстрілювали зі 120-мм мінометів, а також автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також бойовики вели вогонь з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів по околицях населеного пункту Луганське. У нас значно погіршилися погодні умови, які є несприятливими для обстрілів, а ось ДРГ, які можуть впритул підійти до наших позицій, ця погода сприяє», — повідомив учора ЗМІ прес-офіцер сектору «Донецьк» Владислав Волошин.
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вже вкотре зафіксувала заборонене Мінськими угодами важке озброєння бойовиків в Луганську. «Місія бачила сім 122-мм ракетних систем залпового вогню БМ-21 «Град», сім 122-мм самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» і десять гаубиць на буксирі (п’ять 152 мм 2A65 Мста-Б і п’ять 122 мм Д-30)», — йдеться в звіті.
Як інформує ГУР Міноборони, на Донбасі зафіксовано чергові втрати військовослужбовців ЗС РФ, що діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп. «26 квітня ц. р. загинув один та поранено шестеро військовослужбовців зі складу 2-го батальйону територіальної оборони, 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК та 7-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК», — зазначили в прес-службі силового відомства.