У таборі для біженців на острові Лесбос у вівторок поліції довелося втихомирювати мігрантів після того, як вони закидали пляшками з водою міністра з міграційної політики Греції Янніса Музаласа.

Він приїхав на Лесбос, щоб вислухати претензії біженців, які вони озвучили під час відвідання табору Папою Римським. Мігранти висловили міністрові своє невдоволення умовами утримання в таборі й тим, що їх збираються повернути до Туреччини.
Грецькі ЗМІ повідомляють, що напруга  почалася з інциденту між групами мігрантів із Сирії і Афганістану. Перших офіційна влада називає біженцям, які тікають від війни, а других — мігрантами. Тому від афганців не прийняли понад 400 заяв про надання притулку в Греції.
Після нападу на міністра поліція, що постійно перебуває в таборі, почала втихомирювати невдоволених. Однак служителів правопорядку  закидали камінням та пляшками. Поліцейські намагалися силою зупинити заворушення. З табору вивели волонтерів неурядових організацій, а спецпризначенці попередили мігрантів, що застосують силу для наведення порядку. Тільки це остудило гарячі голови.