26-27 квітня у Токіо під егідою ООН відбувалася Глобальна конференція парламентаріїв із народонаселення та розвитку. Конференція проводилася вперше після ухвалення 2015 року нових цілей сталого розвитку ООН, спрямованих на ліквідацію злиденності, збереження ресурсів планети та забезпечення всезагального добробуту й була присвячена наступному саміту лідерів країн «Великої сімки», який передбачено провести в Японії рівно через місяць. В її роботі взяли участь понад 100 делегатів із країн Азійсько-Тихоокеанського регіону, Європи та Африки.

Обговорення проблем, які є справді важливими для кожної країни світу, надало можливість учасникам форуму привернути увагу до питання народонаселення як однієї із найважливіших тем сучасності. На дискусійних майданчиках йшлося про роль і відповідальність парламентаріїв за досягнення цілей сталого розвитку ООН, вдосконалення національних законодавств, спрямованих на створення належних умов для зростання добробуту країн, а це також питання миру та безпеки, піднесення рівня життя людей, охорони їхнього здоров’я, забезпечення гендерної рівності в суспільстві, ухвалення соціально-орієнтованих програм і проектів та поліпшення їх фінансування. Доповідачі наголошували на важливій ролі народних обранців у підготовці та реалізації стратегії глобального партнерства як на рівні країн, так і міжнародного співробітництва.
За підсумками Глобальної конференції підготовлено звернення до лідерів країн «Великої сімки», в якому міститься вимога не випускати з поля зору проблеми народонаселення та мобілізації ресурсів для реалізації програм, спрямованих на підвищення добробуту країн і народів задля досягнення нових цілей сталого розвитку.
17 цілей сталого розвитку, яких має бути досягнуто до 2030 року, було ухвалено країнами-членами ООН торік, після завершення терміну реалізації попередніх 8 цілей тисячоліття.

Токіо.