Протистояти спробам узурпації влади Президентом та його оточенням можна тільки єдиним демократичним фронтом. У цьому переконаний лідер Радикальної партії Олег Ляшко (на знімку).

Після того, як провладні фракції БПП і НФ фактично утворили коаліцію з колишніми регіоналами, Ляшко закликав українські демократичні сили до єднання.

«У парламенті на часі створення Народної ради на противагу шоколадній диктатурі», — наголосив Ляшко.

Політик підкреслив, що не вважає опозицією фракцію Опозиційного блоку.

«Регіоналівські недобитки апріорі не можуть бути в опозиції, хоч би як вони себе називали. Адже опонують не Президенту і провальному економічному курсу, а опонують українській державності в патологічному бажанні наживи. І в цьому вони готові підтримувати кого завгодно», — вважає Ляшко.

Політик наголосив, що частина регіоналів, зокрема ті, які представляють групи «Воля народу» і «Відродження», фактично вже в коаліції.

«Нова коаліція — девальвація заслуг Революції Гідності. Депутати з БПП і НФ, голосно розповідаючи про патріотизм, по факту пішли в коаліцію з тими, хто голосував за криваві закони 16 січня», — зазначив Ляшко.

Саме тому політик закликав забути про образи й об’єднатися в єдиний фронт усіх, хто виступає проти антидержавницької політики Порошенка та його уряду, проти зовнішньої політики на користь окупантам, проти тотальної бідності та безробіття, проти знищення української промисловості, проти диктатури і тиску на ЗМІ і громадських активістів, проти політичних репресій і вибіркового правосуддя, проти знищення українського села, проти грабіжницької політики влади.

«Звертаюся з цим закликом насамперед до фракцій партій «Батьківщина», «Самопоміч», позафракційних патріотичних депутатів, зокрема із «Свободи», а також позапарламентських сил здорового глузду. Якщо не будемо єдині — режим переб’є нас поодинці», — наголосив лідер Радикальної партії.

Матеріал надано фракцією Радикальної партії.