Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 27 квітня.
«Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 1:0. Гол: Сауль Ньїгес, 11.
«Атлетіко»: Облак, Гуанфран, Гіменес, Савич, Луїс, Сауль Ньїгес (Парті, 85), Габі, Фернандес, Коке, Грізманн, Торрес. Тренер — Дієго Сімеоне.
«Баварія»: Нойєр, Лам, Гаві, Алаба, Бернат (Бенатія, 77), Габі Алонсо, Коста, Алькантара (Мюллер, 70), Відаль, Коман (Рібері, 64), Левандовський. Тренер — Госеп Гвардіола.
Рефері — Марк Клаттенбург (Англія).
Мадрид. «Вісенте Кальдерон». 52 127 глядачів. 17 градусів.
Наставник «Баварії» дещо здивував стартовим складом своєї команди. В запасі залишилися лідери Томас Мюллер і Франк Рібері (хоча обоє таки вийшли на заміну). Додамо до цього, що продовжує лікуватися Роббен (його замінив молодий Кінгслі Коман). «Атлетіко» зазнав тільки однієї суттєвої втрати: центрального оборонця Дієго Годіна.
Слід сказати, що скептики пророкували нудне протистояння. І помилилися, іще й як. Так от, зустріч за пристрастями і емоціями вийшла гідною фіналу турніру. Хоча її долю вирішив лише один гол. М’яч у шикарному стилі, виявивши найвищі індивідуальні якості, віртуозну техніку, забив Сауль Ньїгес. Це був логічний результат стартового пориву мадридців.
Власне, цей епізод і став вирішальним у протистоянні. Після нього «матрацники» трохи попустили віжки, потім перейшли на звичну для себе тактику гри на контратаках.
Як і очікувалося, «Баварія» мовчати не збиралася, а всією потугою почала неабиякий тиск на позиції суперника після перерви. Однак, слід зазначити, баварці завзято атакували, не забуваючи про оборону, розуміючи, з ким мають справу.
По разу команди випробували міцність каркасу воріт один одного. Активно попрацювали Облак і Нойєр (перший трохи більше). Отже, обидва суперники мали гідний вигляд, діяли динамічно, яскраво. Немає сумніву, що за силами це абсолютно рівні команди. Підопічні Дієго Сімеоне спромоглися здивувати всіх стартовим ривком, котрий став вирішальним. І тепер Госеп Гвардіола і його підопічні мають відповісти в Мюнхені.
Фаворитом цього протистояння вважається «Баварія». Але кожному зрозуміло, що такі розклади в півфіналі не проходять. Адже «Барселона» була ще більшим фаворитом у протистоянні з «Атлетіко» у чвертьфіналі. А тепер вона спостерігає події в Лізі чемпіонів по телевізору. Натомість «Атлетіко» викликає повагу. Він продовжує успішні перегони за титул у національній першості і переконливо грає у Лізі чемпіонів.