Замість коштів на ремонт доріг із державного бюджету Служба автодоріг Херсонщини цьогоріч отримала тільки судові ухвали. За ними, на всі рахунки підприємства в Держказначействі накладено арешт. Причина одна й та сама. Служба автодоріг заборгувала фірмам-підрядникам майже шістдесят мільйонів гривень за роботи з прокладання ділянки на автотрасі першої категорії Херсон—Миколаїв та будівництво автомобільного моста біля села Давидів Брід. Причому частину цих робіт виконали навіть не в минулому, а ще в позаминулому році! І досі не спромоглися віддати зароблене.

«Розраховуватися з підрядниками нема чим. Останнього разу кошти з держбюджету до нас надходили ще в січні цього року, і то було тільки сім мільйонів гривень. Про ситуацію знають у Державному агентстві автомобільних доріг України. Але це нічого не змінило — грошей для погашення заборгованості та розблокування рахунків нема, — нервує начальник Служби автодоріг Херсонщини Микола Савченко.
Цьогоріч на ремонт шляхів Херсонщина мала отримати з державної скарбниці 219 мільйонів гривень («Голос України» про це писав). Однак надходження коштів постійно відтерміновується. Спочатку їх обіцяли в квітні, тепер уже в червні. Але саме в червні в краї розпочнеться курортний сезон, і тутешніми магістралями ринуть десятки тисяч машин відпочивальників. Навряд чи їм буде комфортно в літню спеку ще й дихати випарами від гарячого асфальту та об’їжджати ділянки трас, де триває запізнілий ремонт. Та й безпечнішим проїзд у таких умовах навряд чи стане.
Тому в районах області нині «перекидають» на ремонт доріг кошти з інших витратних статей місцевих бюджетів: далі тягти нікуди. Скажімо, у Каховці міська рада додатково асигнувала для цього понад мільйон гривень, збільшивши фінансування з 2 до 3,3 мільйона гривень. А депутати вирішили зекономити на придбанні машин для комунальників та реконструкції центральної площі.

Херсон.