Таку інформацію учора ЗМІ повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. За його словами, в країні йде нагнітання ситуації, і це робиться перед Травневими святами антиукраїнськими силами за класичним російським сценарієм.

«Вважаємо, що в Києві, Харкові, Дніпропетровську та Одесі можливі точки напруги. Ми досить сильні і розуміємо, як підтримуватимемо порядок. Діятимемо жорсткіше, ніж у звичайній ситуації, оскільки існують великі ризики», — заявив він.
Експерти зазначають, що ймовірність виникнення масових заворушень вкрай висока в першій декаді травня. За інформацією координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, форма провокацій може бути абсолютно різна. «Безумовно, якісь акції проводитимуться. Все залежить від того, наскільки ситуація буде контрольованою правоохоронними органами. Я сподіваюся, гіркий досвід навчив наші спецслужби все-таки бути готовими і проводити заходи на випередження», — сказав він.
Міста, в яких найбільш ймовірні спроби дестабілізувати ситуацію: Одеса, Харків, Київ і вся прифронтова зона. Однак у будь-якому разі — це саме стосується й інших великих міст. Зокрема, учора СБУ відзвітувала про затримання у Львові групи осіб, які готували «першотравневий марш» від імені одного з ліворадикальних угруповань. Метою акції була дестабілізація ситуації в регіоні.
«Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та агітаційні матеріали, спрямовані на організацію та проведення маршу із антидержавними закликами. Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України», — зазначили в прес-службі відомства.

Вл. інф.