У середу в турецькому місті Бурса, поруч із великою мечеттю Улу, о 17.45 за місцевим й київським часом, 25-річна терористка-смертниця привела в дію пояс шахідки, начинений вибухівкою. Вона загинула на місці, але від вибуху поранення дістали 13 людей, які йшли на вечірню молитву.

Як повідомив міністр охорони здоров’я Туреччини Мехмет Мюеззіноглу, всіх постраждалих госпіталізовано, загрози для їхнього життя немає. У місті було вжито посилених заходів безпеки.
На думку місцевих ЗМІ, шахідка мала підірвати пояс у самій мечеті або біля входу до неї, де завжди величезне скупчення людей. І тоді жертв було б значно більше.
Того самого дня у Конья за підозрою в організації замаху на прем’єр-міністра Туреччини, який минулої п’ятниці брав участь у заходах з нагоди оголошення цього міста столицею туризму для мусульманського світу, було затримано 11 осіб, серед них шестеро громадян Сирії. Вони не змогли наблизитися до глави уряду через підвищені заходи безпеки й величезну кількість охорони, яка була попереджена про можливий замах на прем’єра. Потім спецслужбам удалося з’ясувати особи причетних до підготовки теракту й затримати їх. Після допитів дев’ять підозрюваних було відпущено під підписку про невиїзд із Конья. За ними встановлено постійне спостереження.
Але громадяни Туреччини після терактів в Анкарі, Стамбулі та Бурсі не почуваються у безпеці й уникають скупчення людей. Адже в юрбі може виявитися і смертник...