Китай підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, а щодо врегулювання ситуації на сході України сподівається на повну реалізацію Мінських домовленостей. Це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Пекіні. У підсумковій заяві йдеться і про те, що Китай готовий відігравати конструктивну роль задля розв’язання ситуації.

Також стало відомо, що Китай і Україна під час переговорів дійшли згоди стосовно здійснення практичних кроків до лібералізації візового режиму. Під час зустрічі йшлося і про реалізацію спільних проектів у сфері інфраструктури, про участь у «будівництві економічного пояса Шовкового шляху». Ван Ї підтвердив готовність своєї країни розвивати співробітництво з Україною у всіх напрямах. Було узгоджено графіки взаємодії подальших контактів, зокрема йшлося про підготовку до наступного засідання Міжурядової українсько-китайської комісії зі співробітництва.
Окрім того, Павло Клімкін узяв участь у 
5-му засіданні Ради міністрів закордонних справ Наради із взаємодії та заходів довіри в Азії (НВЗДА). У ній беруть участь представники 26 держав-членів, 12 країн та міжнародних організацій-спостерігачів, а також запрошено керівників Шанхайської організації співробітництва, Міжнародної організації з міграції та Організації з ісламського співробітництва, які мають партнерські відносини з НВЗДА. На порядку денному зустрічі, яка розпочалася учора в Пекіні: «Забезпечення безпеки — через діалог».
«Захист регіональної безпеки вимагає спільних зусиль», — заявив на відкритті наради лідер КНР Сі Цзінпінь. Він відзначив зростаючу роль Наради із взаємодії та заходів довіри в Азії як механізму діалогу та забезпечення стабільності й безпеки на Азійському континенті, а серед актуальних проблем назвав ситуацію на Корейському півострові (заявив, що його країна — за денуклеаризацію Корейського півострова), в Афганістані, Сирії, Південно-Китайському морі. Китайський лідер запевнив, що «Китай виступає за мирне розв’язання конфліктів», за підтримання миру й стабільності в регіоні шляхом діалогу.
Такий механізм, як Нарада із взаємодії та заходів довіри в Азії, було утворено 1992 року. Відтоді на чолі цієї організації перебували Казахстан, Туреччина, а з 2014 до 2018 року головує Китай. Головна мета співтовариства — розвиток співробітництва та підготовка багатосторонніх заходів довір’я, спрямованих на зміцнення миру, безпеки і стабільності на Азійському континенті. НВЗДА дотримується принципів ООН: взаємної поваги суверенітету й територіальної цілісності, виступає проти застосування сили чи загрози її застосування. Зважаючи на величезні вагу та вплив Азійського континенту на стабільність і безпеку в світі, увагу до цього співтовариства виявляють країни та організації, які об’єднують держави й інших континентів. Тож, крім 26 країн Азії, які є членами НВЗДА, ще 12 країн та міжнародних організацій є спостерігачами. Серед них — Україна, Білорусь, Японія, США, ООН, ОБСЄ, Ліга арабських держав тощо.