Учора посвідчення голови Херсонської облдержадміністрації отримав 33-річний народний депутат від Блоку Петра Порошенка Андрій Гордєєв.

 

Звертаючись до представників регіональної еліти під час представлення нового керівника області, Президент зазначив, що Херсонщина має можливість залучити потужні іноземні інвестиції заради відродження українського села. А влада, у свою чергу, обіцяє створити Національне експортне агентство для страхування експортних ризиків та підписати додатковий протокол Світової організації торгівлі, забезпечивши аграріям доступ до тендерів на поставку продукції, які проводять в інших країнах.


Не оминув глава держави увагою й обнадійливий факт виконання Херсонським суднозаводом «Паллада» контракту на виготовлення доку для ПАР вартістю понад 
9 мільйонів доларів США. «Якщо цьому підприємству раніше не давали авансів і не хотіли укладати договори, то тепер інвестори готові оплачувати замовлення наперед», — наголосив Петро Порошенко.


Новий голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв у свою чергу повідомив, що одним із пріоритетів у його роботі буде подальше сприяння розвитку регіональної промисловості та альтернативної енергетики з наданням додаткових майданчиків для будівництва вітрових та сонячних електростанцій.

Херсон.