У Полтаві з проникаючим пораненням грудної клітки до лікарні потрапив виконавчий директор філії НТКУ -- регіональної дирекції "Лтава" (донедавна -- обласна державна телерадіокомпаніяЄвген ЛОПУШИНСЬКИЙ.

 

Ця подія відразу почала обростати найрізноманітнішими чутками. Водночас, за словами речника обласної поліції Юрія СУЛАЄВА, до правоохоронців надійшла інформації про "ножове самотравмування" 32-річного чоловіка, яке сталося вдома. Про це повідомили його родичі. Поліція перевіряє причини та всі обставини згаданого випадку, в тому числі й версію про спробу довести керівника обласного державного телебачення до самогубства.

 

Того ж дня у Полтавській центральній районній лікарні Євгену Лопушинському зробили операцію. Її фахівці констатували, що при пораненні грудної клітки життєво важливі органи пацієнта не були пошкоджені, до медичного закладу він потрапив при свідомості. Після операції перебував у відділенні реанімації, та при цьому, за словами головного лікаря Олега МЕХЕДЬКА, йшлося про "нормальний післяопераційний період". Стан пацієнта керівник ЦРЛ назвав "відносно задовільним".

 

Керівник Національної телекомпанії України Зураб АЛАСАНІЯ на своїй сторінці у соціальних мережах припустив, що його підлеглий міг одержати поранення внаслідок "довгих, складних помилкових відносин з місцевою владою".

 

На Полтавщині Євгена Лопушинського вважають представником команди нинішнього голови ОДА Валерія ГОЛОВКА. Коли останній виконував обов'язки народного депутата України, пан Євген був його помічником і керівником прес-служби. Останнім часом якихось серйозних конфліктів між ним та представниками обласної влади, принаймні у публічній площині, спостерігачі не помічали. Водночас у кулуарах колеги говорили про те, що нібито посадовці нав'язували виконавчому директору "свого" заступника, і це могло спричинити конфлікт.

 

Євген Лопушинський -- професійний журналіст, який раніше працював на телебаченні й у пресі. Вже як політик був активним учасником Революції Гідності, модератором полтавського Євромайдану. Відразу після революційних подій взяв участь у конкурсі на заміщення вакантної посади керівника ОДТРК "Лтава" й після перемоги в ньому був призначений на цю посаду.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України