На Україну із західного кордону прямує масштабний гуманітарний автопробіг. З німецького міста Радеберг рушило понад 50 автомобілів з допомогою та подарунками для бійців АТО, їхніх сімей і людей, котрим потрібна підтримка. Частина гостей залишиться у Львові, решта поїдуть у Київ, Вінницю, Одесу, Харків, Маріуполь, а 35 автівок із 80 доброчинцями прибудуть до Івано-Франківська.

 

Ініціатором подорожі під гаслом "Великодня поїздка за свободу і єдність України та мир у всій Європі" є Курт ЗІММХЕН, німець за походженням, а сьогодні мешканець прикарпатського села Березівка Тисменицького району. Як переповіла його дружина Мирослава, автопробіг став у Німеччині своєрідним флешмобом. Небайдужі до подій у нашій країні люди, а серед них і урядовці, і бізнесмени, і студенти, збирали допомогу та виявили бажання особисто приїхати до України і відсвяткувати разом з нами Великдень. Серед гостей будуть депутати Бундестагу, засновники Євромайдану у землях Саксонії, підприємці і небайдужі жителі Німеччини, котрим болить доля українців.

 

До Івано-Франківська гуманітарна місія прибуде орієнтовно о 15.00. Біля головної адмінбудівлі відбудеться урочиста зустріч німецьких друзів і коротенька культурно-мистецька презентація. Після цього учасники акції попрямують до складських приміщень спілки учасників АТО, де передадуть гуманітарну допомогу до майбутнього "Антимагазину" (магазин-склад, соціальний проект за прикладом європейських країн, де безплатно роздаватимуть сім'ям учасників АТО одяг, взуття, іграшки і т. п.).

 

Волонтер спільноти "Хоробрі серця" Наталія ДОЛИК розповіла, що гості проживатимуть у сім'ях студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та учнів, які поглиблено вивчають німецьку мову. Вони матимуть можливість ознайомитися з місцевими Великодніми традиціями, відвідати наші храми, заплановані екскурсія містом та до музею Небесної Сотні.

 

ДОВІДКОВО

 

Кураторами автопробігу Радеберг -- Івано-Франківськ виступають Обласна спілка учасників АТО в особі голови правління Андрія ДОЛИКА і голови правління громадської організації "Україна -- Європа" Курта ЗІММХЕНА, які підписали меморандум про співпрацю.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України