Футбол. Ліга Європи. 1/2 фіналу. Перші матчі. 28 квітня.


«Вільярреал» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія). 1:0 (Лопес, 90+2).


«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Севілья» (Іспанія). 2:2. Голи: Вітоло, 6, Марлос, 23, Степаненко, 36, Гамейро, 82 (п).


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Малишев, Степаненко, Марлос (Бернард, 90+2), Коваленко, Тайсон (Веллінгтон Нем, 90+1), Факундо Феррейра (Едуардо, 90+1). Тренер — Мірча Луческу.


«Севілья»: Сорія, Маріано Феррейра, Рамі, Каррісу, Ескудеро, Вітоло, Криговяк, Н’Зонзі, Коноплянка (Крон-Делі, 59, Коке, 72), Банега, Гамейро. Тренер — Унай Емері.


Рефері — Шимон Марчиняк (Польща).


Львів. «Арена-Львів». 34 267 глядачів. 11 градусів.


«Шахтар» був близький до перемоги, однак втрачена ініціатива в другому таймі відгукнулася йому пропущеним м’ячем у кінцівці зустрічі. Попервах назвати фаворита у цій парі було непросто, однак після нічиєї ним можна вважати іспанців. Але не засмучуватимемося, бо фаворит і переможець — різні речі.


Загалом обидві команди провели поєдинок досить нерівно. Якщо дебют матчу був за гостями, і свою перевагу вони конвертували в гол Вітоло, то потім ініціативу перехопив «Шахтар».


Із середини тайму господарі вже безроздільно панували на полі. Це принесло приємні хвилини прихильникам нашого клубу. Спочатку Марлос встановив рівновагу, а потім Степаненко (на знімку) вивів донецьку команду вперед ефектним ударом головою. «Гірники» могли й дотиснути суперника, але третій м’яч у ворота Сорії так і не влетів.

 


А після перерви пішла зовсім інша гра. Гості заволоділи територіальною перевагою, а «Шахтар» став діяти вже не так гостро, а потім і зовсім забув про атаки. Колишня впевнена гра господарів немов випарувалася, а «Севілья» в останні двадцять хвилин уже просто взяла в облогу ворота донеччан. І таки домоглася свого — зароблений Вітоло пенальті реалізував Гамейро.


Звичайно, іспанський клуб перед домашнім поєдинком має певну фору. Але і «гірникам» не варто опускати руки. Рівень нашої команди, її величезний досвід залишають надію на цілком можливий успішний підсумок протистояння. Шкода, звичайно, що через перебір жовтих карток не зіграє Срна. Без свого капітана «Шахтареві» буде важче.

Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»)