Однією з якщо не найуспішніших, то, принаймні, найгучніших реформ стали зміни у правоохоронній системі. Показові набори кандидатів, проведення конкурсів і тестів, парадний прийом присяги і вихід на вулиці нових підрозділів відбувалися по всій країні. Та чи із зовнішніми змінами змінилась суть роботи поліції? Чи стали правоохоронці працювати ефективніше, а всі ми — відчувати себе захищенішими? Про це запитуємо в начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області генерала поліції третього рангу Миколи Семенишина (на знімку).

 

 

— Для нас це був час змін і новацій, коли вся робота будувалась на нових концепціях. І це були не просто гасла, а реальні зміни. Усі працівники і структурні підрозділи Національної поліції, зокрема і нашої області, не раз проходили і проходитимуть надалі перевірку якості своєї роботи. Не всім вдалось подолати цей бар’єр. Практичні зміни торкнулись насамперед кадрового забезпечення. Після скорочення кількості працівників з урахуванням вимог восьмивідсоткового зменшення штат головного управління становив 2,8 тисячі співробітників.


399 працівників міліції не були прийняті до Національної поліції та звільнені зі служби в ОВС. Знайшлись і такі, хто навіть після пройдених етапів відбору не зміг витримати нових темпів і навантаження і сам залишив роботу.


Водночас Хмельницький став одним із перших міст країни, де був оголошений набір до реформованої патрульної служби поліції. Кількість охочих становила 22 особи на одне місце. У результаті п’яти етапів відбору обрали 256 молодих людей, які за два місяці під час навчання опанували 25 дисциплін. Тепер 22 патрулі охороняють публічний порядок у місті. І вже отримали схвальні відгуки щодо роботи.


— На власні очі довелося бачити, як патруль зупинився і допоміг водієві підштовхнути машину, щоб та завелась. Приємний факт. Але є і такий: у Волочиську прокуратура спільно зі спецпідрозділом УСБУ затримала інспектора ДПС, котрий брав у водія 3,5 тисячі гривень хабара. Виходить, нові правила діють не на всіх. Порушники є навіть серед тих, хто проходив різні перевірки.


— Прикрий факт. На жаль, ніхто не може гарантувати, що десь колись таке не повториться. Але це має бути одіозним винятком, а не поширеною практикою. Якщо відверто, за рік до ГУНП надійшло 240 звернень і скарг щодо неправомірних дій працівників поліції. Ми перевірили всі, і, як наслідок, до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 59 працівників, з яких семеро звільнено з органів, п’ятеро — із займаних посад, дев’ятьох попереджено про неповну посадову відповідність, решту притягнуто до інших видів дисциплінарних стягнень. Справді докладаємо чимало зусиль, щоб наші кадри змінились на краще. Перевірили понад 3,2 тисячі співробітників відповідно до закону про очищення влади. В результаті одинадцятьох було звільнено з ОВС. За минулий рік працівники ГУНП, у тому числі в складі рейдових мобільних груп, провели 98 внутрішніх рейдів. За допущені порушення 21 співробітника було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Зокрема, прокуратура склала три протоколи про вчинення адміністративної корупції. Нині в провадженні прокуратури та суду перебуває одинадцять кримінальних проваджень стосовно дванадцяти колишніх працівників міліції, з яких вісім — на стадії судового розгляду. Семи колишнім міліціонерам оголошено підозри у вчиненні кримінальних правопорушень.


Ми самі хочемо позбавитись тих, хто не додає нам честі: шістьох звільнили за результатами перевірок, дванадцятеро — за різними негативними мотивами. Загалом протягом року до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 798 наших працівників. Ця цифра свідчить про те, що ми пильніше і вимогливіше почали ставитись до роботи поліцейських. І з хабарниками боремось. Торік було зафіксовано чотири таких факти. Але ось даішник устиг «відзначитись» уже й зараз.


— Нині і суспільство починає дещо по-іншому ставитись до хабарів — їх намагаються давати менше. А чи змінилось при цьому ставлення до поліції? Чи справді їй тепер довіряють більше?


— Будь-чию довіру завойовувати непросто. І зробити це у точно встановлені графіки неможливо. Але ми робимо все, щоб цей процес прискорити. Скажімо, за рік в області було зареєстровано понад 145 тисяч заяв. Це на 15 відсотків більше від попереднього відповідного терміну. Хіба не свідчення того, що люди більше вірять у те, що правоохоронці таки зможуть їм допомогти? При цьому серед такої кількості заяв був лише один факт, коли порушили термін внесення до ЄРДР, а порушень термінів вирішення заяв та повідомлень, що не містять ознак вчинення кримінального правопорушення, взагалі не було. Це добре, але поки що не варто надто вихвалятись.

Бо все-таки під час перевірок виявлено 423 порушення обліково-реєстраційної дисципліни, з яких 113 фактів приховування від реєстрації заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Одне слово, потрібно чесно визнавати, що ні за 100 днів, ні за рік неможливо все змінити стовідсотково. Але в тому, що серйозні зміни є, можна не сумніватись.


Можу назвати статистику нашої повсякденної роботи. Приміром, за рік з незаконного обігу було вилучено понад 12 тисяч набоїв різного калібру, гранатомети, десятки одиниць вогнепальної зброї, гранат, вибухових пристроїв. На дорогах краю припинено понад 28 тисяч порушень правил дорожнього руху, зокрема затримано понад три тисячі нетверезих водіїв. У сфері економіки виявлено 859 злочинів. Завершено досудове розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення у минулих роках десяти умисних вбивств, тринадцяти тяжких тілесних ушкоджень, півтора десятка розбійних нападів, понад сорока грабежів. Розкрито низку резонансних кримінальних правопорушень...


— Людей мало цікавлять цифри та професійні показники. Вони просто хочуть почуватися у безпеці.


— Саме так. Ще до створення поліції Хмельницький став одним із перших міст у країні, де розпочали експеримент по з’єднанню патрульної служби Хмельницького міського відділу та ВДАІ. Його результатом стало зменшення кримінальних правопорушень, вчинених у громадських місцях обласного центру та кількості ДТП. А завдяки збільшенню мобільних нарядів поліпшилась оперативність реагування на заяви та повідомлення громадян — час реагування скоротився до восьми хвилин. Фактично проведення цього експерименту слугувало передумовою для початку роботи новоствореної патрульної поліції. Для підвищення ефективності роботи в області запровадили ще один новаційний проект — велопатрулі. Тепер вони є у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Дунаївцях, Славуті та Нетішині і несуть службу в паркових зонах та інших місцях, де ускладнено рух транспорту. Таку ідею нам подали велолюбителі, а потім вони ж разом із підприємцями та спонсорами допомогли придбати велосипеди та необхідне спорядження. Приємно відчувати, що всі разом працюємо над одним — безпекою у наших містах.


Адже головна мета реформ — максимально наблизити поліцію до населення. Для цього вже незабаром плануємо запровадити чергову новинку. Область стане однією з перших, де будуть створені відокремлені структури підрозділів поліції з обслуговування тих населених пунктів, де немає підрозділів патрульної поліції. З’являться посади дільничних офіцерів та інспекторів груп реагування патрульної поліції з чітким розподілом їхніх обов’язків. Кожна така група працюватиме цілодобово і обслуговуватиме 20—25 тисяч населення. Дільничний офіцер має стати основною комунікаційною ланкою між поліцією та громадськістю, а тому повинен обов’язково проживати на території своєї дільниці, знати та перейматись проблемами громади, сприяти усуненню причин та умов, які негативно впливають на стан правопорядку.


Те, що ми понад рік відпрацювали в умовах експерименту та реформ, вже дало певні результати. За даними соціологічного дослідження, поліції Хмельниччини загалом довіряють 63 відсотки населення. А ще два роки тому відсоток довіри становив лише 21 від числа опитаних.


Ми прагнемо знайти тісніший контакт і порозуміння зі всіма інституціями суспільства. І з владою в тому числі. З нею хочемо мати насамперед партнерські відносини. Такі стосунки на користь усім. До прикладу, в Городоцькому районі влада допомагає у виділенні службового житла інспекторам поліції на територіях їх обслуговування. Там же у місцевий бюджет було закладено 450 тисяч гривень на програму профілактики злочинності. Мешканці району, відчуваючи підтримку поліції, також прагнуть їй допомогти — зібрали поліцейським, які відбували до зони АТО, медикаменти на десять тисяч гривень. Такі приклади є практично в кожному районі області. Вони також можуть служити свідченням того, що разом із змінами в роботі самих правоохоронців відбувається і зміна у ставленні суспільства до них.


Ми й надалі йтимемо цим шляхом. Свою роботу будуватимемо так, щоб нікого не «кришувати» і не «пресувати», як це, на жаль, було в історії правоохоронних органів, а чесно служити людям і захищати їх у будь-якій ситуації.


Фото надане ЦГЗ Хмельницького ГУНП.