Як повідомляють мешканці Алчевська, з території місцевого металургійного комбінату вивозять обладнання. Цей факт підтверджує й ГУР Міноборони України. Зокрема, повідомляється про те, що «3 травня військовослужбовцями 4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го АК ЗС РФ розпочато демонтаж і вивезення обладнання з території Алчевського металургійного комбінату».


Алчевський металургійний належить корпорації «Індустріальний союз Донбасу». У лютому 2014 року з’явилося повідомлення, що 49,9% акцій ІСД продано групі інвесторів, яку очолює швейцарська компанія Carbofer, що належить російському бізнесменові Олександру Катуніну. «Отож компанія Carbofer стала єдиним власником корпорації ІСД, оскільки в січні 2010 року цією самою групою інвесторів було придбано 50%+2 акції корпорації», — повідомила тоді прес-служба Луганської торгово-промислової палати. Попри своє розташування на тимчасово окупованій частині області, комбінат нині зареєстрований на території, підконтрольній українській владі, і є одним з великих платників податків регіону.

 

Тим часом


Корпорація ІСД спростувала інформацію про вивезення обладнання, заявивши, що АМК, основні виробничі активи якого перебувають за лінією розмежування, «здійснює виробничу діяльність, наскільки це нині можливо, у вкрай непростих умовах». У корпорації запевняють, що «усі виробничі активи, необхідні для здійснення виробничої діяльності, перебувають у робочому стані або в стані, який дасть змогу відновити їхню роботу після стандартних ремонтних і відновлювальних процедур».


Луганська область.