Народний депутат Олексій ГОНЧАРЕНКО (Блок Петра Порошенка):


— Президентом було прийнято правильне рішення про введення до Одеси додаткових сил Національної гвардії, тому все пройшло мирно. Єдине, що підвищувало градус напруження, — це політичні баталії, які вирували напередодні 2 травня. Проте цілком очевидно, що потрібно завершити розслідування подій дворічної давності. Без жодних сумнівів, мають бути звинувачені, мають бути судові рішення і винні мають бути покарані. 


Загалом проблеми з розслідуванням демонструють нам той жахливий стан, в якому перебуває наша правоохоронна система. Водночас є й об’єктивні чинники, наприклад той, що свого часу терористи з так званих «ДНР» і «ЛНР» наполягли на обміні причетних до трагічних подій у Будинку профспілок сепаратистів на українських військових і тепер ми не маємо можливості долучити їх до слідства та поставити перед судом. Це одна з причин, яка дуже гальмує розслідування. І саме цю обставину намагаються використати деякі політичні сили, зокрема Опозиційний блок, для дестабілізації ситуації в країні. Та, попри намагання, їм це не вдалося і не вдасться.

Тому я відчуваю гордість за одеситів, які в непростий час виявляють стриманість та докладають чималих зусиль для збереження миру, крихкість якого нині відчуває кожен українець.


Народний депутат Микола СКОРИК (Опозиційний блок):


— Своїми діями керівники Одеської області та країни в черговий раз довели, що вони не збираються розслідувати цю трагедію, шукати і залучати до відповідальності винних. З огляду на те, що Україна не проводить розслідування вже два роки, його повинна провести незалежна міжнародна група експертів. Ми бачимо, що трагедія в одеському Будинку профспілок так і не буде розслідувана, якщо до цього процесу не підключиться міжнародне співтовариство.


Влада побоялася приїзду опозиційних політиків, тому що хоче приховати від людей правду про те, що відбувалося в Одесі в травні 2014-го. Але не вийде. Тому ми також вимагаємо від влади зупинити розгул радикальних організацій на вулицях. Саме таке свавілля агресивних молодиків стало причиною трагедії дворічної давності. Щоб не допустити її повторення, ми вимагаємо наведення порядку. Президент зобов’язаний звільнити керівництво Одеської області і поставити в парламенті питання про відставку силового блоку Кабміну. Вони не забезпечили порядок і віддали вулиці Одеси у владу радикалів.


Народний депутат Сергій ВИСОЦЬКИЙ («Народний фронт»):


— За підсумками подій в Одесі хочеться відзначити роботу правоохоронних органів. Відомство Арсена Авакова показало себе на висоті. І справа не просто в тому, що поліція і Нацгвардія перекинули до Одеси додаткові сили. Уперше на моїй пам’яті МВС, поліція і СБУ перебували в такій щільній взаємодії із суспільством. Усі патріотичні організації було залучено до планування та організації заходів. Щільна координація протягом дня дала змогу знешкодити безліч провокаторів і ліквідувати в зародку низку небезпечних ситуацій. Наприклад, поліція моментально реагувала на повідомлення патріотів про вивішування прапорів Росії і колорадських стрічок. На місці ситуацію координував заступник міністра МВС Сергій Яровий, в Києві дуже допоміг із комунікацією Зорян Шкіряк. Вони всі разом з головою обласної поліції допомогли стримати агресивних тітушок Бойка в аеропорту, не допустили зіткнення, на яке патріотів провокували представники Опозиційного блоку. Вони ж узяли активну участь у переговорах з Бойком про те, щоб він зі свитою мирно залишив Одесу. Одеса — українське місто.

Багато в чому завдяки зусиллям патріотичних силовиків.