Таким бачить своє головне завдання новий очільник Луганської військово-цивільної адміністрації

 

Представлення Юрія Гарбуза як керівника Луганської військово-цивільної адміністрації було досить скромним. Якщо його попередників Геннадія Москаля та Георгія Туку при повному залі міського Палацу культури презентував сам Президент Порошенко, спеціально прилетівши з цієї нагоди у Сєверодонецьк, то Гарбузу так не поталанило. Церемонія відбулась у стінах облдержадміністрації — у невеличкому залі, який зібрав керівників місцевих органів влади, чиновників ВЦА та журналістів. Представлення було коротким: заступник голови адміністрації Президента Андрій Таранов зачитав указ Петра Порошенка. Туці подякували за роботу, Гарбузу висловили побажання. Тука був веселим і дещо розслабленим, Гарбуз помітно схвильованим.


Призначення народного депутата Юрія Гарбуза на посаду керівника Луганщини в області сприймається здебільшого позитивно, і головним аргументом на користь цих симпатій служить те, що Юрій — місцевий житель, народився і виріс у Міловському районі. За два останні роки Луганщина змінила п’ять керівників, троє з яких були «варягами», і ніхто з них не протримався на цій відповідальній посаді й року. Отже, призначення Гарбуза вселяє надію, що ця посада в Луганській області перестане бути «стартовим майданчиком» для подальшої кар’єри політиків.


Юрій Гарбуз людина відома в області. Йому 45 років, свого часу він першим у регіоні почав займатися фермерством, до слова, досить успішно, за що був удостоєний звання «Кращий фермер України». Однак найбільшу популярність Ю. Гарбуз здобув після того, як створив кінний театр. Цей колектив успішно виступав не лише в області, а й на теренах України. Здобувши широку популярність, кінний театр став візитівкою регіону.


Певний час Юрій Гарбуз працював на посадах керівника Марківської та Міловської райдержадміністрацій, в 2010 році знову зайнявся фермерством. На парламентських виборах 2014 року отримав перемогу в окрузі №114, на якому балотувався як самовисуванець. Ключовим пунктом його програми було відродження села. Ю. Гарбуз заявляв про свій намір боротися за зниження податків та здешевлення кредитів для селянства. Якщо врахувати, що після початку бойових дій, коли частина Луганської області опинилася в окупації, а на українській території залишилось здебільшого сільгоспвиробництво, то керівник області з таким профілем досвіду буде дуже доречним. І все ж своє головне завдання на новій посаді він окреслив так: щоб діти Луганщини не дивились одне на одного через колючий дріт і росли у мирі.


Свій перший робочий день на новій посаді, а це був Великдень, Юрій Гарбуз провів серед людей — взяв участь у святковому богослужінні у Свято-Христо-Різдвяному кафедральному соборі у Сєверодонецьку, а потім відвідав каплицю Української Православної церкви Київського патріархату, яка розташована в місці дислокації однієї з військових частин ЗСУ.

Луганська область.

 

Факт

 

У декларації Юрія Гарбуза за 2015 рік вказано, що він заробив понад 71 тис. грн., на банківському рахунку має 100 тис. грн., їздить на машині Toyota Land Cruіzer V-4461, має три земельні наділи і один будинок.

 

Юрій Гарбуз разом із бійцями у каплиці.

 

Фото прес-служби Луганської ВЦА.