У приміщенні Національної опери вчора прощалися з народним артистом України Дмитром Михайловичем Гнатюком. Він пішов із життя 29 квітня на 92-му році життя після тривалої хвороби. Щоб віддати останню шану видатному оперному співаку та режисеру, котрий прослужив оперному мистецтву понад 60 років, народні депутати, представники театру, митці, педагоги, шанувальники та друзі шикувалися у своєрідну чергу.


Д. Гнатюк тричі обирався депутатом Верховної Ради СРСР. Уже за часів незалежності Дмитро Михайлович мав мандат народного депутата (1998—2002).


Дмитро Гнатюк — Герой України, народний артист СРСР, народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка і державних премій. Почесний громадянин Києва і Чернівців.


«Протягом багатьох десятиліть Дмитро Гнатюк був улюбленцем українських шанувальників вокального мистецтва, знаковою особистістю нашого театру і українського культурного простору. Таким він і залишатиметься на віки в пам’яті поколінь — великим Митцем і світлою людиною, яка присвятила своє життя мистецтву і рідному народу», — йдеться на сайті Національної опери.