Мимовільними глядачами справжнісінького бойовика у голлівудському стилі -- із стріляниною, постраждалим поліцейським, гонитвою на шалених швидкостях та аваріями -- стали мешканці половини Херсона. "Блокбастер" мав початок на Привокзальній площі біля залізничного вокзалу, де екіпаж патрульної поліції зупинив п'яного водія "Опеля". І попросив у нього пред'явити документи. Той водійське посвідчення витягнув та показав, але одразу за тим дав по газах і на розвороті збив патрульного. Із переламом ноги та іншими численними травмами його шпиталізувати. Але цим справа не закінчилася: у гонитву почергово включилися ще три групи патрульних. Попри всі попередження, іномарка не зупинялася -- водій-зухвалець гнав на шаленій швидкості.

 

Його не зупинили навіть три постріли з табельного пістолета по колесах "Опеля". На Бериславському шосе "пекельний каскадер" врізався у "Мерседес", але й потому вперто продовжив рух. Аж доки трохи згодом не втримав кермо і біля Придніпровського парку протаранив ще й припаркований на узбіччі ВАЗ-2101. Тільки тоді двигун машини остаточно заглух, а її 31-річного власника витягли з-за керма і відвезли до відділення поліції. Кримінальне провадження вже розпочато, і незабаром він постане перед судом одразу за кількома пунктами звинувачення. А на додачу ще й відшкодує вартість ремонту потрощених ним легковиків.

 

Прес-офіцер управління патрульної поліції Херсона Олександра ЧЕБУКІНА каже, що це далеко не перший інцидент, в якому постраждав вартовий порядку. Тільки протягом кількох останніх місяців двох патрульних збили машинами горе-водії, котрі чинили спротив затриманню. А ще одного оскаженілий дебошир просто... покусав.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України