Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч у відповідь. 4 травня.


«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Манчестер Сіті» (Англія). 1:0. Гол: Фернандо, 20 (у власні ворота). Перший матч — 0:0.


«Реал»: Навас, Карвагаль, Пепе, Рамос, Марсело, Модрич (Ковачич, 88), Кроос, Іско (Родрігес, 67), Гесе (Васкес, 56), Роналду, Бейл. Тренер — Зінедін Зідан.


«Манчестер Сіті»: Гарт, Санья, Компані (Мангаля, 10), Отаменді, Кліши, Фернандо, Навас (Ігеаначо, 69), Фернандіньо, Туре (Стерлінг, 61), де Брейне, Агуеро. Тренер — Мануель Пеллегріні.


Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).


Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 78 300 глядачів. 22 градуси.


***


І нині в чемпіонаті Іспанії ведуть чемпіонські перегони три гранди — столичні «Реал» (64 очки), «Атлетико» (65) і «Барселона» (65). І от тепер ще й у Лізі чемпіонів ми отримали мадридський фінал (відбудеться 28 травня на «Джузеппе Меацца» в Мілані, Італія).


До речі, «Реал» учотирнадцяте вийшов до фіналу цього турніру. У тринадцяти попередніх королівський клуб 10 разів (!) ставав переможцем, що є рекордом змагань.


***


Як і очікувалося, «Реал» удома зумів дотиснути «Манчестер Сіті». Гості, маючи відмінних виконавців в атаці, майже нічого не створили. Хоча не можна казати, що й «вершкові» діяли вражаюче. Але забили досить швидко.


Бейл, діставши передачу від Карвагаля, хльостко пробив з гострого кута. Фернандо, який намагався заблокувати той «постріл», лише підправив м’яч у дальній верхній кут власних воріт. Гадаємо, що така ситуація настрою самому бідолазі і його колегам не поліпшила.


І після цього «Реал» мав ігрову перевагу. Однак ледь не пропустив наприкінці тайму. Фернандіньо зробив усе правильно, і тільки стійка воріт врятувала «реалістів».


У другому таймі «Реал» переграв суперника повністю, створивши купу моментів. Найближчим до успіху був дуже активний Бейл, котрий влучив у каркас воріт англійців після подачі з кутового.


Наприкінці протистояння футболісти «Реала», котрі не зуміли забити другий м’яч, відійшли в оборону. І «містяни» мало не врятувалися від поразки. Їхній забивний форвард Агуеро ударом здалеку надіслав м’яча над самісінькою «дев’яткою».


Але в цілому «Реал» переграв суперника абсолютно по ділу, незважаючи на скромний рахунок. Отже, на нас чекає ремейк фіналу-2014. Тільки фаворит тепер інший, і це не «Реал», котрий переміг тоді «Атлетико» (4:1) на «Ештадіу да Луж» у Лісабоні (Португалія) в присутності 60 976 глядачів.


Ситуація тоді була ще та. Гравець «матрацників» Годін відкрив рахунок (на 36-й хвилині). Екзекуція для «вершкових» тривала аж до 90+3(!), коли Рамос встановив рівновагу. А вже протягом двох додаткових таймів «Реал» розгулявся, завдавши ще трьох влучних ударів: Бейл, 110, Марсело, 118 і Роналду, 120 (п)...