Футбол. Ліга Європи. 1/2 фіналу. Матчі у відповідь. 5 квітня.


«Ліверпуль» (Англія) — «Вільярреал» (Іспанія). 3:0. Перший матч — 0:1.


«Севілья» (Іспанія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 3:1. Голи: Гамейро, 9, 47, Едуардо, 44, Маріано Феррейра, 59. Перший матч — 2:2.


«Севілья»: Сорія, Маріано Феррейра, Рамі, Каррісу, Тремулінас (Ескудеро, 73), Криговяк, Н’Зонзі, Коке, Банега (Крістофоро, 89), Вітоло, Гамейро (Іборра, 82). Тренер — Унай Емері.


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Малишев, Степаненко, Марлос (Нем, 84), Коваленко, Тайсон (Бернард, 76), Едуардо (Дентіньо, 84). Тренер — Мірча Луческу.


Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).


Севілья. «Рамон Санчес Пісгуан». 41 269 глядачів. 17 градусів.


Це схоже на якесь чаклунство, та й годі: «Севілья» начебто забронювала собі місце у фіналі цього турніру. Причому на кілька років уперед. Вона виграла попередні два змагання. І тепер має серйозний намір зробити це втретє.


Підопічні Емері знову виходять до головного матчу року в Лізі Європи. Тепер їм протистоятиме знаменитий «Ліверпуль», команда вольова і з бойовим характером. Чи здатні футболісти «Севільї» вирішити і це надскладне завдання й обстояти свій титул чемпіона Ліги Європи? Відповідь отримаємо 18 травня, коли у фіналі на стадіоні «Сант-Якоб Парк» у Базелі (Швейцарія) зійдуться «Севілья» і «Ліверпуль».
Торік у вирішальному поєдинку іспанський клуб обіграв наш «Дніпро». А тепер не встояв на ногах уже на стадії півфіналу і «Шахтар», ставши здобиччю команди класної, відмінно вишколеної. Якщо у першій половині зустрічі була якась інтрига, то в другому таймі все стало на свої місця.


У цій зустрічі все відбувалося в жорсткій боротьбі, з великою кількістю порушень правил. Тут перевага, на жаль, була явно на боці «гірників», які «заробили» сім(!) жовтих карток проти двох у суперника. А це свідчення того, що помиляється і часто порушує правила той, хто поступається в класі і готовності.

 


Головним козирем в атаці «Севільї», без жодних заперечень, є 28-річний француз Кевін Гамейро (на знімку). І він довів це натхненою і результативною грою в двох поєдинках проти «Шахтаря». Забив він у Львові (реалізував пенальті) і вдома відзначився дублем. Одне слово, був корисним і потрібним команді. Але суть у тому, що він не був якоюсь «білою вороною» на тлі «сірих птахів». Уся команда діяла яскраво: самовіддано, зіграно і дуже корисно. Це — головні складові її успіху.


Щодо «Шахтаря», то бажання боротися в його діях, звичайно, було присутнє. Однак цього виявилося замало для того, щоб упоратися з нинішньою «Севільєю».

Фото uefa.com.