Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль надіслав офіційне звернення Прем’єр-міністру України Володимирові Гройсману, в якому застерігає від негативних процесів, які починають відновлюватися на Закарпатті з подачі окремих центральних структур.


«Зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка призвела до кривавих подій 11 липня 2015 року в Мукачеві. І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Подолати контрабанду в окремому регіоні за умов, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки — намагаються відновити тіньові схеми, — неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами в суспільстві. А зараз Закарпаття віддається на відкуп контрабандистам і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон. Коли починалася боротьба з контрабандою, про такий розвиток подій мене попереджали. На жаль, ці попередження починають збуватися», — зокрема зазначає у зверненні керівникові уряду Г. Москаль.


Пізніше, в п’ятницю, Геннадій Москаль додав, що із сьомого травня йде у відпустку і з’явиться на роботі «тільки тоді, коли на посаду начальника Закарпатської митниці повернуть В. Колеснікова і коли в Києві перестануть розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів і експериментів».

Закарпатська область.