Чотирилапий "переселенець" став батьком цілого пухнастого сімейства на Херсонщині. Молодий африканський лев на ймення Оззі входив у трупу пересувного цирку-шапіто, який безнадійно застряг у Донецьку і потрапив під обстріли. Тож царя звірів з пригодами та складнощами торік звідти евакуювали до сафарі-парку на Арабатській стрілці у Генічеському районі Херсонської області, який уже прихистив чимало тварин з приватних розплідників та зоокуточків у зоні АТО. Оззі розділив великий вольєр із берберською левицею Багірою і досить швидко з нею потоваришував. А днями 4-річна Багіра народила від нього аж чотирьох левенят!

 

На знімку:

 

директор сафарі-парку Олексій ГЕТТА із новонародженими левенятами.

 

Фото з архіву сафарі-парку.

 

-- Левенята в сафарі-парку з'являлися на світ і раніше, але у Багіри приплід був першим. Вирішив приймати роди особисто, але заходити до вольєра не мав підстав боятися. Обидва хижаки зростали поруч із людьми, і ніколи не виявляли до них жодних ознак агресії. Здалося, що під час переймів Оззі хвилювався більше, ніж його подруга -- нервово ходив з кінця в кінець вольєра, бив хвостом, а в особливо напружені моменти навіть підвивав. Та зрештою все закінчилося чудово: левиця народила чотирьох левенят -- двох самичок та стільки ж "хлопчиків", -- розповідає директор сафарі-парку Олексій ГЕТТА. -- Багіра дозволила мені взяти малечу до рук. Огляд показав, що левенята цілком здорові та активні.

 

Зараз мати-левиця дбайливо оберігає своїх дитинчат. Та незабаром вони почнуть знайомитися із навколишнім світом, а численні відвідувачі будуть знайомитися з ними. Та коли малеча подорослішає, у сафарі-парку залишать не кожного -- левів тут уже достатньо. Принаймні частина їх поїде до інших парків -- можливо, навіть за кордон. А навзамін до сафарі-парку на Арабатці привезуть інших екзотичних тварин, щоб урізноманітнити колекцію.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсонська область.

 

Голос України