На свято 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на площі Перемоги Сєверодонецька зібралися ветерани війни, учасники антитерористичної операції, жителі й гості міста. Через "живий коридор" учнівської молоді відбулася хода ветеранів.

 

На знімку: в гостях у ветерана

 

Фото прес-служби обласної ВЦА.

 

Голова обласної державної адміністрації Юрій ГАРБУЗ у своєму виступі перед учасниками урочистостей озвучив головний меседж Президента України Петра ПОРОШЕНКА про необхідність встановлення миру і запевнив, що як очільник області зробить все необхідне для виконання цього завдання. "Сьогодні ми схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Ми не забудемо триста п'ятдесят тисяч похоронок, що прийшли на Луганщину: обірвалося життя понад двохсот п'ятдесяти тисяч військовослужбовців та понад ста тисяч мирних мешканців і військовополонених. Пам'ятатимемо про полеглих, будемо уважними до живих", -- зазначив Юрій Гарбуз.

 

Пам'ять тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, присутні вшанували хвилиною мовчання. Після урочистої церемонії покладання квітів до пам'ятного знака ветеранів війни та учасників бойових дій чекав святковий обід. Крім того, у рамках урочистостей на проспекті Гвардійському для дітей відбувся конкурс дитячого малюнка на асфальті, на площі Перемоги для жителів та гостей міста грав духовий оркестр Сєвєродонецького музичного училища ім. Прокоф'єва, тривала святкова концертна програма "Музика миру і пам'яті".

 

Урочистості з нагоди великого свята відбулися у кожному районному центрі області. У Новоайдарі, зокрема, до вітання ветеранів долучилися офіцери групи цивільно-військового співробітництва Оперативно-тактичного групування "Луганськ". Військові відвідали ветеранів Співаківки, Муратова, Трьохізбенки, Колядовки, Дмитрівки і ще низки прифронтових сіл, привезли подарунки та продуктові набори, обговорили з людьми їхні проблеми, визначили свою долі у розв'язанні цих проблем та сказали ветеранам добре слово.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України