Керівники Рівненщини та Рівного разом з ветеранами, громадськістю, військовослужбовцями оперативного командування "Захід" взяли участь у пам'ятних заходах з нагоди 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави, Алеї Героїв та пам'ятного знака "Загиблим за Україну". На військовому меморіалі кладовища "Дубенське" відбувся мітинг-реквієм "1939--1945. Ніколи знову". Виступаючи на ньому, командувач військ оперативного командування "Захід" генерал-майор Ігор ДОВГАНЬ подякував ветеранам тої війни за уроки героїзму та мужності і зазначив, що воїни сьогоднішнього українського війська пишаються своєю історією та зроблять усе, аби на сході України якнайшвидше настав мир. За загиблими у Другій світовій війні та на сході України відслужили молебень. Пам'ять полеглих героїв вшанували хвилиною мовчання, а воїни почесної варти салютували залпами.

 

На знімку:

 

під час урочистостей у Рівному
з нагоди 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 

Фото Віктора ШУБЦЯ.

 

Після завершення пам'ятних заходів голова Рівненської ОДА Олексій МУЛЯРЕНКО поспілкувався з ветеранами та разом з ними скуштував фронтової каші.

 

Цього дня півсотня строковиків військових частин Рівненського гарнізону відвідала Музей бойової слави 13-ї армії, де ознайомилися з матеріалами про Другу світову війну, дізналися деталі військових операцій з визволення від фашистів міст Рівне та Дубно.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України