Чотирилапий «переселенець» став батьком цілого пухнастого сімейства на Херсонщині. Молодий африканський лев на ймення Оззі входив у трупу пересувного цирку-шапіто, який безнадійно застряг у Донецьку і потрапив під обстріли. Тож «царя звірів» із пригодами та складнощами торік звідти евакуювали до сафарі-парку на Арабатській стрілці у Генічеському районі Херсонської області, який уже прихистив чимало тварин із приватних розплідників та зоокуточків у зоні АТО. Оззі розділив великий вольєр із берберською левицею Багірою і досить швидко з нею потоваришував. А днями чотирирічна Багіра народила від нього аж чотирьох левенят!

«Левенята в сафарі-парку з’являлися на світ і раніше, але в Багіри приплід був перший. Здалося, що під час переймів Оззі хвилювався більше, ніж його подруга, — нервово ходив з кінця в кінець вольєра, бив хвостом, а в особливо напружені моменти навіть підвивав. Та, зрештою, все завершилося чудово: левиця народила двох самичок та стільки ж «хлопчиків», — розповідає директор сафарі-парку Олексій Гетта. — Огляд показав, що левенята цілком здорові та активні».
Нині мати-левиця дбайливо оберігає своїх дитинчат. Та незабаром вони почнуть знайомитися з навколишнім світом, а численні відвідувачі будуть знайомитися з ними. А коли малеча подорослішає, в сафарі-парку залишать не всіх — левів тут уже достатньо. Принаймні частина їх поїде до інших парків — можливо, навіть за рубіж. А навзамін до сафарі-парку на Арабатці привезуть інших екзотичних тварин, щоб урізноманітнити колекцію.

Херсонська область.

 

 

 

На знімку: директор сафарі-парку Олексій Гетта із новонародженими левенятами.

Фото з архіву сафарі-парку.