Для проведення виборів на окупованих територіях Донбасу необхідна згода всіх сторін. Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр в інтерв’ю журналістам у Києві.

«Раніше ми заявляли про готовність надати велику кількість спостерігачів на ці вибори, щоб підтвердити їхню законність. Але для проведення таких виборів перш за все необхідна згода всіх сторін і чітка уява про контекст і умови проведення цих виборів», — зазначив він.
За словами Заньєра, в ОБСЄ готові обговорювати конкретні пропозиції з введення поліцейської місії на сході Україні.
«У нас є мандат на місію в Україні. Це мандат неозброєної цивільної місії. Функції місії були розширені тому, що ми контролюємо та сприяємо впровадженню угод, досягнутих у Мінську. Ми чули заяви про поліцейську місію, але нині немає конкретних пропозицій ОБСЄ з цього питання. Є ідеї, зокрема, стосовно поліцейського контингенту. Є пропозиції озброїти моніторингову місію в контактній зоні. Тому я відкритий до обговорення...
Ми повинні бачити параметри того, що пропонується. Необхідно мати чітку пропозицію на столі та обговорювати цю пропозицію. І нам необхідно, щоб усі країни-учасниці ОБСЄ дали свою згоду», — наголосив генсек ОБСЄ.