До порядку денного Верховної Ради буде включено майже 15 законопроектів, необхідних для співпраці з Міжнародним валютним фондом та підвищення соціальних стандартів наших громадян. Про це під час учорашнього брифінгу заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.


«Зокрема, намагатимемося якнайшвидше розглянути зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування пенсій, проект закону щодо спрощення реєстрації якісних іноземних ліків. Так само внесемо до порядку денного законопроект про фінансове забезпечення проведення зовнішнього незалежного оцінювання», — повідомив він.


Також, за словами глави парламенту, не менш важливим є врегулювання ситуації в прокуратурі. «Вважаю, що затягування вирішення цього питання стає небезпечним для функціонування влади, системи правоохоронних органів. Хоча це питання викликає багато суспільних дискусій, як Голова Верховної Ради, робитиму все можливе, щоб якнайшвидше включити відповідний законопроект до порядку денного для прийняття рішення. Цей процес для нас важливий. Цього вимагають експерти й громадські діячі. Більшість фракцій нині виступили за якнайшвидше врегулювання цього питання», — наголосив Голова Верховної Ради.


Також він підкреслив, що серед прерогатив — законопроекти, які стосуються національної безпеки і оборони.


Стосовно нового складу Центральної виборчої комісії, Андрій Парубій сказав: «Кілька разів під час розмови з Президентом це питання порушувалося. Глава держави зазначив, що завершує останні консультації. Петро Порошенко публічно повідомив про внесення до парламенту нового складу ЦВК вже цього тижня. Я зроблю все можливе, аби якомога швидше це рішення ми прийняли у сесійній залі».


Крім того, Голова Верховної Ради повідомив, що підписав розпорядження, згідно з яким за прогули із зарплат народних депутатів зніматиметься певна сума. «Це важливий елемент, так само як і озвучення тих парламентаріїв, котрі є на робочих місцях. Я проситиму, щоб «Голос України» публікував дані реєстрації, але ці заходи самі по собі нічого не вирішать, поки не буде суспільного тиску», — наголосив глава парламенту.


Більшість народних депутатів цього скликання, за його словами, є активними, дієвими і продуктивними: 


«Ця Верховна Рада ухвалила надзвичайно велику кількість надважливих антикорупційних законів, у системі національної безпеки і оборони, реформування поліції та армії. Але, на жаль, є невелика частина народних депутатів, які ігнорують свої обов’язки».