Народні депутати від фракції Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Віктор Чумак вимагають негайно призначити Генерального прокурора та нових членів Центральної виборчої комісії, а також створити Тимчасову слідчу комісію щодо офшорів. Про це парламентарії заявили під час брифінгу.


Зокрема, Мустафа Найєм нагадав, що в Україні з 16 лютого немає Генпрокурора. За його словами, окремі члени фракції Блоку Петра Порошенка, наприклад, Олександр Грановський продовжує у ручному режимі керувати прокуратурою. Тому вимагаємо обговорення кандидатури Генерального прокурора.


Також парламентарії вважають за необхідне замінити тих членів Центральної виборчої комісії, термін повноважень яких сплив. Вони висловили сподівання, що у новому складі ЦВК не буде нинішнього голови комісії Михайла Охендовського.


«Нині окремі члени «Народного фронту» намагаються усунути з посади заступника голови ЦВК Андрія Магеру», — сказав Мустафа Найєм.


Світлана Заліщук нагадала, що строк повноважень 12 з 15 членів ЦВК добіг кінця ще 1 червня 2014 року.


У свою чергу Віктор Чумак наголосив: офшорні скандали з вищими посадовими особами показують системність проблеми, зокрема того, що в Україні бізнес і політика між собою пов’язані. Тому ТСК щодо розслідування офшорів має бути обов’язково створена.