Із нагоди 760-річчя Львова у приміщенні міської ради відбулися урочисті збори. У них узяли участь представники влади, духовенства, дипломатичного корпусу, науковці, громадські та культурні діячі. Також до заходу долучився Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.


«Бажаю успіхів, шаленого розвитку, щоб у кожну львівську родину прийшли благополуччя і спокій. Щоб над нашою державою відновився мир за рахунок того, що агресор буде повернутий у свої кордони. За рахунок того, що ми переможемо, переможе Україна і кожен українець», — сказав у вітальному слові очільник уряду. Також Володимир Гройсман зауважив, що в України є весь необхідний потенціал, щоб побороти як зовнішні, так і внутрішні важкі виклики, що постали перед нею. «За останні роки вдалося вдосконалити державну політику щодо громад. Зокрема, була проведена децентралізація, що збільшило доходи місцевої влади та дало нові можливості й ресурси для інвестицій у життя людей», — наголосив прем’єр.


Після завершення урочистих заходів Володимир Гройсман прогулявся центральною частиною міста. Компанію йому склали міський голова Львова Андрій Садовий, голова обласної державної адміністрації Олег Синютка та Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Львів.