Оподаткування пенсій треба скасувати. У цьому переконана голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова. Як відомо, 15-відсоткове оподаткування пенсій, розмір яких перевищує три мінімальні заробітні плати, було введено з 1 січня 2015 року у зв’язку зі складною ситуацією в державі.


«Протягом цього важкого періоду в нашій історії уряд під керівництвом Арсенія Яценюка разом із парламентом змогли здійснити необхідні реформи і стабілізувати розвиток економічного та фінансового секторів держави, що й забезпечило на сьогодні можливість внесення законопроекту про скасування оподаткування пенсій громадян України», — наголосила народний депутат.


Відповідний законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо відміни оподаткування пенсій» (реєстр. №4542-1) за авторством Людмили Денісової вже зареєстровано у Верховній Раді.


До слова, за даними Державної фіскальної служби, за січень-лютий 2016 року надходження до зведеного бюджету збільшено на 8,27 мільярда гривень понад встановлені планові показники. Тож, за словами автора законопроекту, за такого економічного стану держави парламент може повернути норми щодо не-оподаткування пенсійних виплат, і це не призведе до втрат надходжень до державного та місцевих бюджетів.