Сьогодні у Європейській Раді розглянуть питання надання безвізового режиму Україні. Подальше обговорення (на рівні міністрів) має відбутися 20 травня. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на власні джерела в ЄР:

 

«Справді... відбудеться засідання візової робочої групи. Це — підготовче засідання на рівні експертів. Очікується, що після цього питання буде розглянуто на рівні Комітету постійних представників (COREPER) наступного тижня», — деталізували в Європейській Раді.


Як уже повідомляв «Голос України», 20 квітня Єврокомісія рекомендувала скасувати візи для громадян України, зважаючи на те, що наша держава виконала всі вимоги Плану дій щодо візової лібералізації.


А в понеділок офіційний Брюссель ще раз озвучив своє бачення майбутнього санкцій, накладених на Росію. В оприлюдненому звіті президента Європейської Ради Дональда Туска про результати діяльності ЄР протягом останніх двох років, зокрема, йдеться: санкції ЄС і «Великої сімки» діятимуть, доки триватиме російська агресія проти України. А в разі посилення агресії санкції можуть стати жорсткішими.


«Лідери G7 підтвердили свою спільну позицію на саміті в Ельмау в червні 2015 року та чітко заявили, що готові запровадити подальші санкції із метою підвищення ціни для Росії у разі, якщо її дії цього потребуватимуть», — цитує Туска «Укрінформ».


Він також наголосив, що Захід готовий зняти всі санкції з Росії лише після повного виконання Мінських домовленостей.


У свою чергу, Україні Євросоюз за останні півтора роки надавав підтримку, зокрема й фінансову. «Паралельно, ми забезпечили надання Україні, яка веде боротьбу, нашу підтримку, включаючи фінансову, щоб допомогти країні на її складному шляху до стабілізації, модернізації та реформ», — зазначено у звіті.