Протягом доби (дані на ранок 11.05) бойовики 11 разів обстріляли українські позиції. Але при цьому не застосовували важке озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО. В основному противник бив із гранатометів, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, БМП. Проте тенденція до обстрілів зберігається. ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій. Не виключаються масштабні провокації з боку гібридних формувань. Спроби припиняють.


Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні спростовує заяви представників так званої «ДНР» про причетність спостерігачів місії до поставок боєприпасів Збройним Силам України на Донбасі.


«СММ ОБСЄ працює згідно із принципами прозорості та неупередженості. СММ ОБСЄ не надає і ніколи не надавала допомогу сторонам конфлікту, чи то була матеріальна допомога, розвіддані чи допомога в просуванні позиції», — сказано в повідомленні СММ ОБСЄ. Місія закликає сторони втримуватися від безпідставних обвинувачень щодо її діяльності.


Тим часом у Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили про прибуття до Дебальцевого 70 військових Нацгвардії Російської Федерації. «Даний підрозділ не підпорядковується командиру 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) полковнику ЗС РФ О. Бушуєву та призначений для протидії випадкам дезертирства військовослужбовців ЗС РФ у разі поновлення активних бойових дій», — йдеться в повідомленні ГУР МО.


Також повідомляється, що зафіксоване перекидання озброєння, військової техніки та паливо-мастильних матеріалів з території РФ у Краснодон (15 одиниць гусеничної бронетехніки) та Новоазовськ (3 паливозаправники).


Крім того, виявлена наявність на озброєнні 1 і 2 АК сучасних зразків російської військової техніки. «Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських установок і 122-мм РСЗО «Гради» у районах населених пунктів Карло-Марксове, Ясуновата, Донецька, Польове й Красноармійськ», — сказано в повідомленні.