Лише чверть століття знадобилося муніципальній владі Херсона, щоб потурбуватися про порятунок від вогню мешканців висотних будинків. До цього часу тутешні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій мали в своєму розпорядженні підйомники, спроможні дотягнутися лише до дев’ятого поверху, тоді як в обласному центрі досить багато 14-поверхових будинків. Лише після численних звернень рятувальників та журналістських публікацій на цю тему (зокрема, й у «Голосі України») міська рада асигнувала 2,5 млн. грн. на новий підйомник. Частину коштів додасть і ДСНС України.


«Загалом вартість 40-метрового колінчастого підйомника на базі автомобіля КрАЗ становить майже п’ять мільйонів гривень. Виготовлять його на херсонському заводі «Судмаш» уже до кінця нинішнього року. Висоти підйомника буде достатньо, щоб підняти пожежну команду на чотирнадцятий поверх будинку, а якщо закріпити на ньому штурмову драбину — то й на шістнадцятий поверх», — задоволений начальник Головного управління ДСНС Херсонщини полковник Сергій Чорний.


У ГУ ДСНС Херсонщини запевняють, що колінчастий підйомник, придбаний, зокрема, коштом херсонських платників податків, використовуватиметься саме в обласному центрі. І тут-таки базуватиметься — в ангарах рятувальників на вулиці Молодіжній.

Херсонська область.