У вівторок у центрі міста Діарбекір (південь Туреччини), де переважно мешкає курдське населення, терористи підірвали начинений вибухівкою легковий автомобіль. Вони діяли за старою схемою — пустили в хід вибухове обладнання у той момент, коли повз проїжджав поліцейський автобус, на якому перевозили до лікарні для обстеження сімох членів забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК), повідомило турецьке телебачення NTV.


У результаті вибуху загинули три особи, ще 45, у тому числі 12 поліцейських, дістали поранення. Усіх постраждалих було доставлено в лікарню, 16 із них після надання їм медичної допомоги відправлено додому. Кілька поранених перебувають у тяжкому стані.


На місці вибуху утворилася глибока вирва, пошкоджено розташовані поблизу будівлі та припарковані автомобілі. Нагадаємо, що 40 днів тому в цьому самому місті стався подібний вибух, скоєний терористами РПК, — тоді загинуло 7 військовослужбовців. 


Як повідомила турецька газета Daіly Sabah, у вівторок бойовики замінували шосе в східній провінції Ван. Після отриманого сигналу про мінування до місця інциденту було відправлено саперів. Під час знешкодження міни прогримів вибух, від якого два військовослужбовці загинули, а ще один дістав серйозні поранення.