Луганська облдержадміністрація шукає шляхи погашення боргів споживачів перед "Луганським енергетичним об'єднанням". Борги значні: комунальні підприємства винні "ЛЕО" понад 226 мільйонів гривень у галузі надання послуг водопостачання та водовідведення і майже 53 мільйонів гривень становить борг за теплопостачання.

 

Для врегулювання ситуації в області вирішили звернутись до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з вимогою затвердити для області економічно обґрунтовані тарифи для споживачів електроенергії. У свою чергу це дасть змогу постачальнику, насамперед, значно скорити видатки. Також для впорядкування розрахунків за електроенергію порушується питання про реєстрацію на території області дочірнього енергетичного підприємства.

 

Складність ситуації полягає в тому, що "ЛЕО" досі не зареєструвалось на українській території, через що Держказначейство України, і центрального, і обласного рівня, забороняє проводити для нього платежі. У відповідь на це енергетичне об'єднання почало відключати споживачів за борги, викликаючи тим самим соціальне напруження.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України