Останню добу терористи неодноразово відкривали вогонь із великокаліберних мінометів та зенітної установки. На донецькому напрямку найгарячіше було в районі авдіївської промзони. На Луганщині окупанти стріляли поблизу Попасної. Найбільше атак — на маріупольському напрямку. Під вогнем — Павлопіль, Чермалик та Березове.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «На свята обстріли не припинялися. Бойовики постійно провокували нас. Однак переважно зі стрілецької зброї. Учора знову почалися салюти. Пішли в хід ворожі міномети калібрів 82 та 120 мм. Потім прилетіли великокаліберні кулі, з АГС гатили всю ніч. Відкриваємо вогонь лише тоді, коли сепари намагаються прорвати нашу оборону. Коли їхня зброя мовчить — ми постійно в роботі: укріплюємо позиції, чистимо зброю. Усі наші побратими живі й здорові. Перемога за нами».
«Нині напружена ситуація і на маріупольському напрямку. Важко сказати, чому бойовики активізувалися там, ми цього очікуємо уздовж усієї лінії розмежування. Дещо спокійніше на Луганщині, бойові дії менш активні, але ми бачимо, що тенденції до обстрілу відновлюються до того рівня, якими вони були ще до оголошення режиму повної тиші», — повідомив ЗМІ речник штабу АТО Антон Миронович.
За інформацією ГУР Міноборони, на Донбасі встановлено чергові втрати особового складу частин та з’єднань 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ. «11 травня цього року загинув один військовослужбовець 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) та зазнав поранення один військовослужбовець 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп», — зазначили в прес-службі силового відомства.
Також повідомляється, що українською стороною надано інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібру понад 100 мм, самохідних артилерійських установок та 122 мм РСЗВ «Град» у районах Луганська, Макіївки, Донецька та Красноармійська.
Підбитий танк російського виробництва та протипіхотні міни знайшли українські бійці на лінії зіткнення у Волноваському районі. А поблизу Торецького СБУ виявила схрон, який бойовики збиралися використати для провокацій на річницю проведення сепаратистського референдуму.
«У ньому були автомат Калашникова з набоями, гранати та протипіхотна міна. Окрім того, за даними нашої розвідки, до Дебальцевого прибули 70 російських нацгвардійців, які мають зупинити дезертирство серед російських військових з окупованого Донбасу», — повідомили в прес-службі СБУ.