Спеціалізована Антикорупційна прокуратура не знайшла доказів причетності народного депутата Ігоря Кононенка до корупційної діяльності. Про це заявив журналістам у кулуарах парламенту заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко.

 

Депутат розповів, що сьогодні фракція отримала офіційну відповідь від виконуючого обов’язки керівника Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури про те, що жодних протиправних дій у діях депутата Кононенка не знайдено. «Таким чином, це питання вичерпане», — сказав О. Гончаренко. За його словами, більшість депутатів із фракції БПП (лише один — проти) вирішили відновити Кононенка на посаді першого заступника голови фракції. Як відомо, І. Кононенка тимчасово відсторонили від виконання обов’язків заступника керівника фракції БПП після заяви екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса про начебто причетність до корупційних дій.

У листі в. о. керівника Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Максима Грищука на адресу голови фракції БПП Юрія Луценка відзначається, що НАБУ не знайшло підтверджень того, що народний депутат Ігор Кононенко незаконно впливав на екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса, повідомили у прес-службі «Солідарності». Однак НАБУ продовжить розслідувати заяви Абромавічуса про тиск інших осіб для перевірки інших обставин, що виділено в окреме кримінальне провадження, і 26 березня 2016 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.