Перебуваючи на Прикарпатті, міністр культури України Євген Нищук відвідав кілька сіл Тисменицького району. Спілкуючись із представниками тамтешньої громади, урядовець розповів про втілення нового проекту, очолюваного ним відомства. А саме: осучаснення локальних та регіональних культурних інституцій (клубів та бібліотек) і створення на їх базі потужних культурно-освітніх центрів.


«Цю програму Мінкультури планує в рамках децентралізації як гарний приклад політики згуртування. Спільно, впроваджуючи зміни, здійснюючи «реанімацію» Будинків культури, можна створити комплексні, багатофункціональні центри, де функціонуватимуть бібліотеки, де можна було б отримати перші ази комп’ютерної грамоти, осередки допомоги літнім людям, а також гуртки, дитячі кімнати — своєрідні «бібліоняні», — розповів Є. Нищук.


За його словами, сьогодні існує велика потреба підтримати маленькі українські селища та села, які завжди були колискою духовності. Саме для того, щоб молодь не залишала рідні населені пункти, необхідно забезпечити їх вільним доступом до всіх культурних досягнень та інновацій.

Івано-Франківська область.