Рішення про надання квартири сім'ї загиблого Героя України льотчика Дмитра МАЙБОРОДИ ухвалено на засіданні виконкому Вінницької міськради.

 

За інформацією департаменту житлового господарства, однокімнатне помешкання перебуває в будинку в новому мікрорайоні обласного центру "Академічний". У 34-річного командира літака Ан-26 Дмитра Майбороди залишилася дружина, дітей у них ще не було.

 

35 бойових вильотів у зону АТО здійснив екіпаж під орудою майора Майбороди. Транспортний літак здійснював перевезення військових та гуманітарних вантажів, матеріально-технічних засобів, на його борту евакуювали поранених та хворих. 14 липня 2014-го в повітряний лайнер влучила ракета, випущена бойовиками. Командир, утримуючи ушкоджений літак, наказав екіпажу катапультуватися. Тим само надав можливість врятуватися п'ятьом військовим. Команду не виконав тільки помічник командира, найближчий друг і тезка -- майор Дмитро ШКАРБУН. Обидвох поховано на Алеї Слави на центральному кладовищі у Вінниці.

 

Указом Глави держави Дмитро МАЙБОРОДА удостоєний звання Героя України (посмертно). Дмитро ШКАРБУН нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Військовому літаку Ан-26 бригади транспортної авіації Повітряних сил України присвоєно ім'я льотчика Дмитра Майбороди, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.

 

Голос України