У Миргороді, що на Полтавщині, підбили підсумки конкурсу проектів від громадськості, оголошеного на початку нинішнього року.

 

У такий спосіб влада вирішила підтримати небайдужих земляків, які долучаються до корисних для всіх справ, на умовах співфінансування. Позмагатися за грошові призи на суму до 10 тисяч гривень кожен могли ініціативні групи, спроможні самі назбирати не менш як 10 відсотків вартості їхніх проектів. Водночас із міського бюджету на реалізацію таких задумів загалом виділили 100 тисяч гривень.

 

Зрештою, із 18 пропозицій 11 визнали такими, що заслуговують на фінансові "вливання" зі скарбниці територіальної громади. Абсолютним переможцем став проект від ініціативної групи центру реабілітації дітей-інвалідів. Для того, щоб дітлахи з особливими потребами та їхні вихователі, перебуваючи на свіжому повітрі, не залежали від примх погоди і могли займатися на ігровому майданчику центру постійно, тут установлять альтанку.

 

"Призові" кошти отримають також ініціатори прокладання пішохідної доріжки на одній із вулиць, облаштування дитячого майданчика в мікрорайоні Нафтомістечко, впровадження швидкісного Інтернету в міській бібліотеці для дорослих та інших починань. Учні й педагоги школи № 3 зуміли зацікавити організаторів навіть двома проектами, які передбачають облаштування велопарковки та створення "свого" радіо.

 

Згідно з умовами конкурсу, задуми переможці мають утілити в життя до кінця нинішнього року.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України