Перепустки до Ріо

Бадмінтон. Міжнародною федерацією опубліковано поточний світовий рейтинг. За його підсумками визначилися власники олімпійських ліцензій.
У турнірі на Олімпійських іграх у Ріо-Де-Жанейро візьмуть участь, відповідно до рейтингу, по 38 гравців в одиночних категоріях і по 16 дуетів у парних категоріях.
Українські одиночники успішно впоралися із завданням: Артем Почтарьов став 30-м у боротьбі за ліцензію, а Марія Улітіна 29-ю. Тільки вони представлятимуть Україну на XXXІ літніх Олімпійських іграх. Адже в парних рейтингах українські дуети опинилися далеко від здобуття перепусток.
Настільний теніс. Тетяна Біленко здобула другу для України олімпійську путівку до Pіo-2016. Українська спортсменка увійшла до списку 22 кращих у світовому рейтингу. Раніше, як відомо, це зробив на європейському відборі перший номер чоловічої збірної України Коу Лей.
Додамо, що зберігає шанси потрапити на Олімпіаду і Маргарита Песоцька.

Медальне поповнення

Водні види. Лондон (Велика Британія). Чемпіонат Європи.
Синхронне плавання. Збірна України (Лоліта Ананасова, Анна Волошина, Дар’я Юшко, Олена Гречихіна, Ольга Золотарьова, Катерина Резнік, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Олександра Сабада, Катерина Садурська) здобула срібні нагороди в змаганнях комбінованих груп (93.4333). Перше місце дісталося РФ (96.5000), третє — Італії (90.9333).
Стрибки у воду. Ілля Кваша, який уже став чемпіоном на метровому трампліні, здобув ще й «бронзу» у стрибках з триметрового трампліна.
1. Євгеній Кузнєцов (РФ) — 497,90; 2. Джек Лауфер (Велика Британія) — 473,60; 3. Ілля Кваша (Україна) — 463,85.
Українці Олександр Горшковозов і Максим Долгов стали бронзовими призерами в синхронних стрибках з десятиметрової вишки. Наш дует за бортом призерів залишив росіян.
А «золото» дісталося парі з Німеччини, «срібло» — у стрибунів з Великої Британії.

Президент хотів би бачити правлячого монарха...

Колишній король Іспанії Гуан Карлос, який відрікся від титулу 2014 року на користь свого сина Філіппа, відвідає фінал Ліги Європи 18 травня у швейцарському місті Базелі, повідомляє AS.
Президентові «Севільї» Госе Кастро Кармона не сподобалося, що Філіпп VІ не поїде на матч його клубу з англійським клубом «Ліверпуль», але при цьому нинішній монарх був присутній на півфінальній зустрічі Ліги чемпіонів між мадридським «Реалом» і «Манчестер Сіті».

Очікується аншлаг

Бокс. Поєдинок-реванш між українською легендою світового боксу Володимиром Кличком і британцем Тайсоном Ф’юрі відбудеться за повних трибун «Манчестер Арени». За перші 15 хвилин з моменту відкриття кас було розкуплено 15 тисяч квитків на бій.
Нагадаємо, що арена під час боксерських зустрічей уміщає 21 тисячу глядачів. У продажі залишилися квитки вартістю від 198,88 фунта стерлінгів (від 7000 гривень). А вартість квитків першої категорії становить 1 073 фунти (майже 38 000 гривень).
Як відомо, реванш Кличко — Ф’юрі відбудеться в Манчестері (Велика Британія) 9 липня.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.