Учора Голова Верховної Ради Андрій Парубій і Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт обговорили план реформ українського парламенту і нашої країни. Про це під час брифінгу повідомив глава українського парламенту.

Андрій Парубій подякував Президенту ПАРЄ за неймовірну підтримку, яку отримують українська держава, парламент у такий важкий для нашої країни час, коли доводиться одночасно зі зброєю захищати незалежність і проводити реформи. «Для нас критично важлива ця підтримка, а також те, щоб залишалася консолідація міжнародних зусиль щодо санкцій проти Російської Федерації. Адже будь-яке послаблення санкцій лише провокуватиме агресора до нових дій», — наголосив керівник парламенту.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що співпраця з ПАРЄ буде й надалі такою ж тісною і результативною.

Педро Аграмунт привітав Андрія Парубія (на знімку) з обранням на посаду Голови Верховної Ради, а також вітає формування нового уряду. «Парламент і Кабінет Міністрів повинні скористатися динамікою, що пов’язана з призначенням нового уряду, для продовження процесу реформ. Для того, щоб домогтися миру та добробуту на своїй території, Україна повинна бути потужною і багатою, маючи належні державні інституції та структури для проведення змін. Усі політичні сили нині повинні згуртуватися і показати народу конкретні результати. Незважаючи на політичні суперечності, Верховна Рада має показати здорові ознаки динамічного плюралістичного розвитку для того, щоб знайти спільний знаменник для виконання реформ», — зазначив Президент ПАРЄ.

Педро Аграмунт запевнив: ПАРЄ продовжуватиме надавати українській владі необхідну допомогу в проведенні реформ та повністю підтримує незалежність, суверенність та територіальну єдність України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.