Терористи на Донбасі продовжують застосовувати великокаліберну зброю, попри всі домовленості. Абсолютну більшість атак ворога штаб АТО зафіксував на Донецькому напрямку. Там бандити обстріляли околиці Авдіївки. Під ворожим вогнем опинились Новозванівка і Степне — на Луганському, і Новотроїцьке — на Маріупольському напрямках.
«Противник застосовував гранатомети різних систем, стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, міномети калібру 82 мм, а також заборонені мінськими домовленостями 120-мм міномети», — повідомив учора ЗМІ речник штабу АТО Антон Миронович.
Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Вночі сепари лупили з великокаліберного кулемета. Обстріл тривав десь півгодини. Потім почали вибухати міни калібром 80 мм. Довелося трохи побігати. Постійно спостерігаємо пересування супротивника і його вогневі точки. Диверсійні групи працюють щоночі. Всі хлопці живі, і це саме головне».
За інформацією ГУР Міноборони, на Донбасі зафіксовано чергові втрати особового складу 1 АК (Донецьк) ЗС РФ зі складу диверсійно-розвідувальних груп. «12 травня цього року до міської лікарні №1 м. Макіївка доставлено троє загиблих та троє поранених, а до Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна — четверо загиблих та троє поранених військовослужбовців 1 АК», — зазначили в силовому відомстві.
Також повідомляється, що українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність ворожих танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм, самохідних артилерійських установок, 122-мм РСЗВ «Град» та 300-мм РСЗВ «Смерч» у районах Первомайськ, Луганськ, Тернове, Донецьк, Первомайське.