Сьогодні в столиці Швеції Стокгольмі відбудеться фінал пісенного конкурсу «Євробачення». Україну представить співачка Джамала з піснею «1944», яка присвячена депортації кримських татар, і прозвучить вона двома мовами — англійською і кримськотатарською. Українська артистка виступить під номером 21.

За останніми ставками букмекерів, Джамала перебуває серед головних претендентів на перемогу. Поміж конкурентів, за прогнозами, представник Росії Сергій Лазарєв. Учора, генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) «UA: Перший» Зураб Аласанія написав на своїй сторінці у Фейсбук, що в разі перемоги на «Євробаченні-2016» російського співака Україна відмовиться від участі в конкурсі в наступному році.
У свою чергу, Джамала головним конкурентом творчого поєдинку вважає себе. «У мене дуже емоційна пісня. Вона дуже відрізняється музикою, змістом від усіх, які ми тут зараз почуємо», — цитує співачку «Крим. Реалії». За її словами, сьогодні світові потрібні послання із закликом жити в любові та мирі. «Я налаштована на те, щоб залишити щось у серці кожного європейця, який дивитиметься «Євробачення». Це буде перемога, коли я зрозумію, що творчістю, своїм словом доторкнулась до людей», — сказала Джамала.
Отже, за підсумками двох півфіналів, виступлять представники таких країн: Азербайджан, Росія, Нідерланди, Угорщина, Хорватія, Австрія, Вірменія, Чехія, Кіпр, Мальта, Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Швеція, Латвія, Грузія, Болгарія, Австралія, Україна, Сербія, Польща, Ізраїль, Литва, Бельгія (до фіналу автоматично потрапляють представники країн-засновниць «Євробачення»: Великої Британії, Німеччини, Іспанії, Італії, Франції, а також Швеції, яка приймає цього року конкурс).
Трансляцію конкурсу «Євробачення-2016» можна буде традиційно дивитися на Першому Національному телеканалі, а також в онлайн-версії телеканала в мережі Інтернет.
Тож побажаємо Джамалі перемоги!

 

 

 

На знімку: Джамала під час репетиції перед другим півфіналом.

Фото БелТА/Укрінформ.