У 2017 році за підтримки Організації Об’єднаних Націй та Світового банку в США відбудеться глобальний форум щодо повернення активів. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон у своєму виступі на антикорупційному саміті в Лондоні, повідомляється на сайті британського уряду.

 

Перший міжнародний форум зосередиться на допомозі чотирьом країнам: Україні, Нігерії, Шрі-Ланці та Тунісу. «Форум сприятиме зміцненню співпраці між країнами, з яких було викрадено активи, та країнами, де ці активи було сховано», — заявив Кемерон. На думку прем’єр-міністра, це також допоможе забезпечити правопорядок і активізувати роботу з повернення незаконно виведених коштів.


Нагадаємо, 3 квітня були опубліковані результати глобального розслідування щодо офшорних компаній впливових людей. Понад 400 журналістів із усього світу вели розслідування від імені Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів. Серед фігурантів панамського офшорного скандалу — 12 чинних і колишніх відомих політиків, понад 120 бізнесменів.


9 травня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів опублікував нові дані «Панамського архіву» про майже 320 тисяч офшорних компаній.