Туреччина завмерла в очікуванні події, що нині обговорюється на кухнях і на вулицях. Сьогодні президент країни Реджеп Таїп Ердоган видасть заміж свою молодшу доньку 30-річну Сумейє. Весільна церемонія відбуватиметься у Стамбулі, в культурному центрі «Яхя Кемал Беятлі». На неї запрошено понад 6000 тисяч гостей, серед яких і поки ще прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу. Під час урочистостей їм, зокрема, покажуть короткометражні фільми про дитячі й юнацькі роки молодят.

 

Нареченим найбажанішої нареченої Туреччини є 36-річний Селчук Байрактар. Він син одного з багатих турецьких бізнесменів власника компанії з виробництва безпілотних літаків Оздеміра Байрактара. До речі, в цій компанії на керівних посадах працюють усі його сини, включаючи й нареченого.


Як повідомляють турецькі ЗМІ, у барвистих  запрошеннях на весілля, які гості зберігатимуть все життя, висловлено одна невелике прохання: «Не витрачайте гроші на купівлю весільних букетів і квітів, а краще подаруйте їх Фонду поліції Туреччини, вони потім підуть на підтримку турецької армії, що веде боротьбу з терористами».


Слід зазначити, що це не перша дата весільної церемонії. Вона мала відбутися ще 12 березня, але того дня у батька нареченого стався серцевий напад і він потрапив до лікарні з діагнозом «розрив аорти». Весілля довелося скасовувати і вибачатися перед гістьми, які вже почали з’їжджатися до палацу одружень Тараб’я. І всі, в тому числі кортеж президента Ердогана, вирушили до шпиталю, де старшому Байрактару робили екстрену операцію у відділенні серцево-судинної хірургії. Він видужав і тепер у суботу особисто зустрічатиме тестя та інших гостей-високопосадовців.


Сумейє — молодша із чотирьох дітей у родині Ердогана. Вона вивчала соціологію і політологію у США, одержала диплом магістра економіки в Лондоні.


Турки вважають, що про історію життя і кохання дочки їхнього президента та сина бізнесмена обов’язково треба зняти серіал, який із задоволенням дивитимуться у багатьох країнах світу.