Учора Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілася з представниками дипломатичного корпусу. Під час зустрічі було обговорено питання реформ в Україні, європейської інтеграції та виконання Мінських угод.

І. Геращенко підкреслила, що українська сторона стоїть «на позиції врегулювання конфлікту на сході України в політико-дипломатичний спосіб».

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо імплементації положень Мінських угод, а також обговорили «болючу тему» звільнення заручників. І. Геращенко повідомила, що на сьогодні, за інформацією Служби безпеки України, 114 осіб перебувають у полоні бойовиків, а також 12 — в полоні в Російській Федерації. Вона розповіла про зусилля, які докладає Україна для звільнення заручників, що перебувають у Російській Федерації, зокрема Надії Савченко, Солошенка, Афанасьєва та інших.

У контексті проведення реформ в Україні І. Геращенко наголосила на необхідності прискорення, зокрема, судової реформи. За її словами, «без судової реформи неможлива реформа в системі правоохоронних органів». «Це є важлива складова боротьби з корупцією», — наголосила вона.

Учасники зустрічі обговорили низку проблем гуманітарного спрямування. Зокрема, Перший заступник Голови Верховної Ради подякувала всім представникам країн «великої сімки» і країн ЄС за надану гуманітарну допомогу, зокрема і щодо розв’язання проблем сімей переселенців.

Представники дипломатичного корпусу вважають позитивним сигналом створення відповідного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України та запевнили в підтримці реформ в Україні.

Окремою темою розмови було й питання продовження санкцій щодо Російської Федерації. І. Геращенко зазначила: «Ми цінуємо єдність країн у питанні підтримки України». «Цілком важливо, щоб ця єдність зберігалася і в контексті того, що санкції мають тривати доти, поки не буде імплементовано всі пункти Мінських угод», — підкреслила вона.

Прес-служба апарату Верховної Ради.

 

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, радник-посланник Посольства Французької Республіки в Україні Фредерік де Туше, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль, референт із політичних питань Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Міхаель Шмідмайєр, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.