Кілька юних життів заледве не обірвалися під час дитячої вітрильної регати, організованої яхт-клубом Херсона. Коли невеличкі яхти типу "Кадет" вийшли на середину Дніпра, зненацька знявся сильний поривчастий вітер. Утримати легкі суденця на воді зуміли далеко не всі яхтсмени-початківці. Чотири яхти перекинулися, а їхні 11-річні капітани (у тому числі одна дівчинка) змушені були діставатися лівого берега Дніпра уплав. На них були рятувальні жилети, але той же вітер відтискав плавців від суходолу, і вони повільно втрачали сили, ризикуючи ще й отримати переохолодження. Нічого не могли вдіяти й очевидці.

 

"Тренери спробували наблизитися до дітей на моторному човні "Крим", однак його теж відкидало хвилями. Тоді вони подали сигнал тривоги, і до учасників регати, котрі потрапили в біду, вийшов наш черговий катер із потужним двигуном. Він дістався до порослого комишем берегу, біля якого чекали допомоги діти, і таки прийняв їх на борт. Від шпиталізації яхтсмени відмовилися", -- розповів "Голосу України" начальник групи Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДС НС Херсонщини, старший лейтенант Ігор СОЛОВЙОВ.

 

Перекидання чотирьох яхт відбулося на очах численних глядачів, котрі скупчилися на набережній у міському парку Слави. Вони бачили, куди течія віднесла перекинуті яхти, і вказали на це місце. Тож суденця затонути не встигли -- їх доправили на базу клубу для огляду та ремонту.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України